Edelsmeden

Onze cursus edelsmeden en sieraden maken is gericht op zowel de gevorderde als de wat minder ervaren cursist. Er worden sieraden gemaakt, maar er is ook de mogelijkheid om beelden en/of gebruiksvoorwerpen te vervaardigen. Je wordt begeleid in de techniek en het proces, van idee tot ontwerp in bijvoorbeeld messing, alpaca of zilver. Ook combinaties van materialen behoren tot de mogelijkheden.

Je werkt op je eigen niveau en je hebt tevens de mogelijkheid van anderen te leren. ‘Nieuwe’ technieken komen gaandeweg aan de orde en er is extra aandacht voor experiment, vormgeving en materiaalkennis. Vakliteratuur is aanwezig en kan gebruikt worden als inspiratiebron, evenals thema’s om mee aan de gang te gaan.

Kortom, een ambacht om beter te leren kennen!

Materialen
De cursist dient zelf zilver aan te schaffen. Onedele metalen, soldeer en zaagjes moeten worden aangeschaft wanneer we door de voorraad heen zijn.

Docent en tijd: Simone van der Plas, vrijdagochtend van 09:30 tot 12:00 uur.

Locatie: Slachthuisterrein, Oorkondelaan 30/11 (3L) – Haarlem (als je het terrein op komt, de eerste loods aan je linkerhand, we zitten op 1-hoog).

Omdat Corona dit jaar alles anders maakt, is de startdatum nog niet bekend. Het tarief voor 10 lessen is € 275.

Voor aanmeldingen en meer informatie kun je contact opnemen met Simone van der Plas via vanderplassimone@gmail.com